ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αποκτήσει την Κάρτα Ποδηλάτου για να χρησιμοποιήσεις τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ. Δημιουργώντας απλά έναν Λογαριασμό Χρήστη, μπορείς να αγοράσεις χρόνο online και να νοικιάσεις ποδήλατο μέσω κινητού τηλεφώνου. Μπορείς να αγοράσεις πακέτα χρόνου των 3, 5, 10 και 20 ωρών (αξίας €3, €5, €10 και €20 αντίστοιχα).

Ο χρόνος που πιστώνεται στο λογαριασμό σου, έχει ισχύ ενός έτους. Έτσι, αν έχεις αγοράσει χρόνο €5 (5 ώρες) και χρησιμοποιήσεις τις 3, θα έχεις έναν χρόνο για να εξαντλήσεις τα €2 που υπολείπονται.

Για να νοικιάσεις ένα ποδήλατο με κινητό τηλέφωνο:

  1. Δημιούργησε λογαριασμό μέσω του website (SNFCC Bike Account)
  2. Αγόρασε χρόνο χρήσης (€3-5-10-20), μέσω πιστωτικής κάρτας, χρεωστικής κάρτας ή VivaWallet.
  3. Επίλεξε το ποδήλατο που θέλεις και πίεσε το κουμπί της κλειδαριάς στην οποία είναι κλειδωμένο.
  4. Στείλε μήνυμα "ΒΙΚΕ (με λατινικούς χαρακτήρες) {αριθμός κλειδαριάς}" με SMS στο 54045 (χρέωση €0,25+ΦΠΑ). (π.χ. BIKE XXXX)*
  5. Περίμενε μέχρι το σύστημα να ξεκλειδώσει το ποδήλατο σου.
  6. Βγάλε το ποδήλατο από την κλειδαριά σπρώχνοντας ελαφρά προς τα έξω.

* Για τα SMS δεν ισχύουν αστικές χρεώσεις και προσφορές παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

* Βεβαιώσου οτι το κινητό σου δεν έχει φραγή προς πενταψήφιους αριθμούς πρίν δοκιμάσεις να πάρεις ποδήλατο!

Για να επιστρέψεις ένα ποδήλατο:

● Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης. Μπορείς να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τις διαθέσιμες θέσεις στους σταθμούς μέσα από το χάρτη.
● Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει. Το κλείδωμα επιβεβαιώνεται με ένα ηχητικό σήμα, εκπέμποντας έναν χαρακτηριστικό ήχο.
● Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (
YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες έχει κάποια βλάβη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσου ότι το ποδήλατο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και ότι έχει ασφαλιστεί στη θέση πρόσδεσης. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει, το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο και παραμένει χρεωμένο σε σένα.