ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Με την προπληρωμένη Κάρτα Ποδηλάτου, μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια πέραν της εγγραφής σου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Το κόστος κτήσης της κάρτας είναι €5 και περιλαμβάνει 5 ώρες ποδηλασίας. Την Κάρτα Ποδηλάτου την παραλαμβάνεις επιτόπου και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να νοικιάσεις ένα από τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ αμέσως μετά την έκδοσή της.

Τα στοιχεία που θα σου ζητηθούν είναι:

 • Ονοματεπώνυμο
 • Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας
 • Διεύθυνση
 • Email
 • Κινητό τηλέφωνο

Αφού εξαντλήσεις τις 5 πρώτες ώρες ποδηλασίας, μπορείς να ανανεώσεις τον χρόνο της Κάρτας Ποδηλάτου σου με δυο τρόπους:

 • Στο Κέντρο Επισκεπτών, είτε με χρεωστική/πιστωτική κάρτα, είτε με μετρητά (πακέτα €3-5-10-20).
 • Διαδικτυακά, μέσω του λογαριασμού που έχεις δημιουργήσει.

Η Κάρτα Ποδηλάτου ισχύει για ένα χρόνο, ενώ αντιστοιχεί μια κάρτα ανά ενήλικα. Σε κάθε κάρτα αντιστοιχεί ένα ποδήλατο ενηλίκων και ένα παιδικό (για τη διαδικασία ενοικίασης παιδικών ποδηλάτων μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.)

Αφού πάρεις την Κάρτα Ποδηλάτου, μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο με τρία απλά βήματα:

 1. Επιλέγεις ποδήλατο και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης.
 2. Πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική Κάρτα Ποδηλάτου στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
 3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και μπορείς να παραλάβεις και να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο.

rsz snfcc nikos karanikolas 2017

Για να επιστρέψεις ένα ποδήλατο:

 • Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης. Μέσα από το χάρτη, μπορείς να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τις διαθέσιμες θέσεις στους σταθμούς.
 • Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει. Το κλείδωμα επιβεβαιώνεται με ένα ηχητικό σήμα.
 • Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες έχει κάποια βλάβη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσου ότι το ποδήλατο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και ότι έχει ασφαλιστεί στη θέση πρόσδεσης. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει, το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο και παραμένει χρεωμένο σε σένα.